Ahogyan bármely honlap, úgy a NGM Motorfelújító Kft webshopja is sütiket használ a működéshez. Szolgáltatásaink igénybevételével ön beleegyezik a sütik használatába!
Ok
Termékek Menü

Hengerfej alkatrészek

Mit tegyen, ha nem talál szelepet, szelepvezetőt, szelepemelő tőkét vagy valamilyen más hengerfej alkatrészt a motorjához?

Az alkatrész nehezen, vagy egyáltalán nem szerezhető be, ha

 • az autógyár nem járul hozzá, hogy az új autók alkatrészeit az alkatrészgyártók a saját hálózatukon is forgalmazzák.
 • az alkatrészgyárak raktárában épp nincs belőle, és Ön nem akar legalább 100 garnitúrát rendelni.
 • az autó Oldtimer, és már régen nem gyártanak hozzá semmit.

Ha nem tudja beszerezni a motorikus alkatrészeket, akkor keresse meg a Nagy Gépműhelyt, és gyártassa le nálunk a hiányzó alkatrészt. Amit mi kínálunk önnek:

 • Nem kell 100 darabot rendelni, ha csak egy motorhoz kell alkatrész. A kis darabszámú megrendeléseket is legyártjuk.
 • Nem utasítjuk el a bonyolultabb motorikus alkatrészek megrendeléseit sem.
 • Az 1932 óta összegyűlt tapasztalatainkkal a szakma specialistái vagyunk.

Azért, hogy az Ön hengerfej javításánál is elkerülhető legyen a fennakadás, az alábbi alkatrészek szakszerű gyártására dolgoztunk ki technológiákat, hogy mindig biztosítani tudjuk a tőlünk elvárt minőséget.

Szelepgyártás

A szelepet két anyagminőségből gyártjuk. Mivel látványra egyformák, hétköznapi módon úgy lehet megkülönböztetni őket, hogy a szívó szelepek anyagát általában a mágnes vonzani fogja, míg az kipufogó szelep anyagát a sokkal magasabb ötvöző tartalma miatt a mágnes nem fogja vonzani.

Természetesen van, amikor a szívó szelep is ebből a több ötvözőt tartalmazó anyagból készül, mint a gáz üzemű autók, a gázmotorok, a versenyautók, és a nagy teljesítményű motorok szelepei.

A szelepek fejét kovácsolással alakítjuk ki, majd a nagyoló megmunkálást esztergagépeken végezzük. A szelep záró élét köszörüléssel munkáljuk meg. A szelepszárat csúcs nélküli köszörűn munkáljuk meg mielőtt a végső műveletben a szárat felpolírozzuk.

Szelepvezető gyártás

A szelepvezetőket szintén két anyagminőségből gyártjuk, de itt könnyen meg tudjuk különböztetni őket. A két anyag színe jól elkülöníthető. A szürke színű szelepvezetőket speciálisan ötvözött öntött vas szálanyagból, míg a sárga színű szelepvezetőket a Németországból importált Carro Bronz szálanyagból készítjük.

A gyártás során a nagyoló esztergálást követően a palástot itt is csúcs nélküli köszörűn munkáljuk készre, míg a furat megmunkálását a fúrás és a dörzsárazás után görgőzéssel fejezzük be. Ez jelentősen növeli szelepvezetők kopási tulajdonságát.

Szelepemelő tőke, himba tengely

A veterán autók motorjához további hengerfej-alkatrészekre van szükség. Ezek az alkatrészek szinte minden esetben betétben edzhető acélból készülnek.

A gyártás során a legkritikusabb rész a félkész gyártmány megfelelő hőkezelése. Ezért ezeket az alkatrészeket a legmodernebb védőgázas, vákuumos eljárásokkal hőkezeljük, ahol a folyamatot számítógép irányítja és ellenőrzi.

A méretpontosság és a megmunkálhatóság miatt ezeket az alkatrészek a hőkezelést követően köszörüljük. Az alacsony felületi érdesség elérésére polírozással fejezzük be a megmunkálást, mert az így legyártott alkatrészek kopása kicsi lesz.

Ezzel a technológiával a következő termékeket gyártjuk:

 • Szelepemelő tőke standard és túlméretes külső átmérővel a hengerfejbe
 • Szeleptőke az oldal szelepelt motorokhoz
 • Szelep lökőrúd az oldal szelepelt motorokhoz/li>
 • Szelephimba tengely standard és túlméretes külső átmérővel akár 400 mm-es hosszban is

Gyártási költség és a darabszám

A gyártást a nagy alkatrész gyártók a kereslethez igazítják, de a megrendelés darabszáma általában nem lehet 100 darabnál kevesebb, és rendszerint veterán korú autókhoz nem gyártanak semmit. Ezért a termelésük nem tud rugalmasan reagálni az alacsonyabb darabszámú igényekre. Ha önnek egy darab alkatrészre van szüksége az nehéz ügy, szinte lehetetlen feladat, ha éppen nincs náluk raktáron.

Ekkor jelenthet önnek megoldást az NGM Motorfelújító. Itt akár egy darab alkatrész legyártására is van lehetőség. Ennek a következő feltételei vannak:

 • a szükséges nyersanyag beszerezhető legyen.
 • az esetlegesen szükséges öntvényt elő tudjuk állítani.
 • rendelkezzünk a megfelelő gyártástechnológiával.
 • a megrendelt mennyiségre számolt alkatrészár elfogadható legyen.

Minden esetben a gyártás költsége annál alacsonyabb, minél több a megrendelt mennyiség. A beállási és szerszám költségek annál több felé oszlanak el, minél nagyobb a megrendelt darabszám.

Top termékek
75.000 Ft (59.055 Ft + ÁFA)
47.040 Ft (37.039 Ft + ÁFA)
47.040 Ft (37.039 Ft + ÁFA)
30.000 Ft (23.622 Ft + ÁFA)
25.546 Ft (20.115 Ft + ÁFA)
40.000 Ft (31.496 Ft + ÁFA)
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
20.000 Ft (15.748 Ft + ÁFA)
Fogyasztóbarát kép bal oldal